Yleinen

Ohjelma-lavalla: Hevostoiminta Laukki

Fiilis-messuilla lauantaina ohjelmalavalla klo 13.35 ja 16.15

Hyvinvointia hevostallilta – Hevostoiminta Laukki

logoKaikki hevosharrastajat sen jo tietävätkin: hevosten kanssa puuhatessa
murheet unohtuvat, kunto kasvaa ja mieli virkistyy. Hevostoiminta Laukki tarjoaa myös muille kuin perinteisille hevosharrastajille mahdollisuuden hyötyä hevosen ja talliyhteisön positiivisista vaikutuksista. Hevostoiminta Laukki järjestää sosiaalipedagogista hevostoimintaa ja virkistystapahtumia viihtyisällä maalaistallilla Stall Långvikissa Sulvalla. Toiminta sopii kaikenikäisille, eikä osallistuakseen tarvitse olla ”hevoshullu” tai omata aiempaa kokemusta hevosista.

Mitä on sosiaalipedagoginen hevostoiminta?

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on sosiaalisen kasvun ja hyvinvoinnin tukemista hevosen ja talliyhteisön avulla. Hevostoiminta tukee ja kehittää mm. keskittymiskykyä, sosiaalisia taitoja ja kehonhallintaa. Se on myös hyvä keino mielialan parantamiseen ja rentoutumisen harjoitteluun.

Hevosella on monia ominaisuuksia, joiden ansiosta se sopii hyvinvointia lisäävään toimintaan erityisen hyvin: Hevonen on suuri ja kunnioitusta herättävä eläin, mutta silti erittäin herkkä ja sosiaalinen. Laumaeläimenä se kykenee kiintymään syvästi myös ihmiseen. Hevonen aistii tunnetiloja herkästi ja elekielensä avulla se toimii ihmisen tunteiden peilinä. Hevonen antaa ihmisen toiminnasta välittömän palautteen eikä syrji ketään ulkonäön tai ennakkoluulojen perusteella. Hevosesta huolehtiminen opettaa vastuun kantamista ja ison eläimen hallinta tuo itseluottamusta. Ratsastaminen ja hevosen kanssa elekielellä viestiminen parantavat kehotietoisuutta ja oman kehon hallintaa.

Mitä tallilla tehdään?

Käytännössä tallilla tutustutaan hevosten käyttäytymiseen ja harjoitellaan hevosten kanssa toimimista erilaisissa tilanteissa. Hevosten hoitaminen, talutusharjoitukset, poniagility ja monipuoliset tallityöt ovat tyypillisiä tallitapaamisten sisältöjä. Toiminnan lomassa heräävät keskustelut esimerkiksi hevosen herättämistä tunteista ovat myös tärkeitä. Ratsastusharjoituksissa harjoitellaan kehonhallintaa, rentoutumista ja hevosen hallintaa.

Tervetuloa tutustumaan!IMG_0630

Hevostoiminta Laukin toiminnassa tärkeitä periaatteita ovat turvallisuus, yksilöllinen ohjaus ja kannustava palaute. Toiminta on aina tavoitteellista ja suunniteltua sekä koulutetun ammattilaisen ohjaamaa. Tavoitteiden asettamisessa pääroolissa on asiakas itse. Green care -talli Stall Långvikin koulutetut hevoset ja ponit johdattavat kaikenikäiset harrastajat turvallisesti hevostoiminnan maailmaan.

Hevostoiminta Laukki on mukana Fiilis-messuilla lauantaina 19.3, joten tervetuloa tutustumaan! Toiminnasta kuulet enemmän myös ohjelmalavan puheenvuoroissa lauantaina klo 13.35 ja 16.15.

Mira Laukki

Duett2IMG_9359

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *