Yleinen

Haastattelu: Ekosoppi

 

Messuilla suut makiaksi!

Ekosoppi on Vaasalaisille jo yhdeksän vuotta tarjonnut luomutuotteita, elintarvikkeita, ekokosmetiikkaa ja muuta vaasanpuistikon liikkeessään. Liikettä pitävät Hannu ja Jaana Paloposki (kuvassa). Asiakkaiden suosikkituotteita ovat olleet teet ja mausteet, kertoo Hannu Paloposki. Joukosta löytyy myös useita yrttihaudukkeita, tavallisimpien teelaatujen rinnalta. Superfoodit ja luomuruoka kiinnostavat ihmisiä kokoajan enemmän ja enemmän. Fiilis-messuille Hannu lupailee kimppatarjouksia liikkeen valikoimiin kuuluvista suklaista, ja maistiaisia myös!

DSC_0028
Suklaita Ekosopissa

Ekosoppia kannattaa seurata Facebookissa sillä sinne julkaistaan päivittäin esittelyitä ja tarjouksia tuotteista. Verkkosivuilta näkyy Ekosopin järjestämät tapahtumat, luennot ja työpajat. Liikkeen alakerrassa on tilavat tilat ja kursseja järjestetään keväisin ja syksyisin. Jaana pitää homeopatian kursseja ja pian myös omaa vastaanottoa liikkeessä, jonne voi varata hoitoaikoja.
Hyvät eväät

“Raakapatukat ovat terveellisiä välipaloja. Ne ovat lapsillekin sopivia ja ravintoarvoja tulee hyväskän lisäksi” Jaana Paloposki kehuu. Gluteenittomia tuotteita, luomulihaa ja vegaanituotteita voi kaupan kautta myös tilata. Highlandin luomu lihaa tulee meille kerran kuussa. Myös pakkasesta löytyy luomulihaa. “Lähituotantoa on mukava saada myyntiin.” Hannu sanoo. Vähästäkyröstä tulee vuohenmaitoa, lihaa Ähtävältä, Hereford Teuvalta. ”Kesällä tulee mansikoita”, Jaana lisää.

 

Mikä liikkeessä on suosituinta?

Kylmäpuristettu kookosöljy ja pesupähkinät ovat alusta asti olleet suosittuja ja suosio tuntuu vain kasvavan. Raakasuklaa ja patukat kiinnostavat ihmisiä yhä enemmän. Ihmisiä kiinnostaa myös kosmetiikan tekeminen itse. Se on nouseva trendi ja silloin tietää itse mitä tuotteet sisältävät. Kotikosmetiikkaa pääse Ekosopin kursseilla valmistamaan itse.
Miten päädyitte perustamaan eko-liikkeen?

“Luomu ja eko alkoivat kiinnostamaan. Jyväskylässä oli ollut vuoden samantapainen kauppa ja kävimme sitä katsomassa” Hannu kertoo liikkeen ajatuksen syntymisestä. Yhtenä tekijänä oli myös itsensä työllistäminen. Paloposkilla on kokemusta kahvilan pyörittämisestä Kokkolan suunnalla. Luomu, ekologisuus ja eettisyys kiinnostavat ihmisiä. “Jokainen noudattaa näitä arvoja omien mieltymystensä mukaan. Jokainen rakentaa omaan elämäänsä sopivan kokonaisuuden. Haluamme tarjota eri tarpeisiin vaihtoehtoja, erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia tuotteita.” Hannu kertoo. Perustaessa ajatus oli että olemme kaikkien ihmisten kauppa, ei vain tietynlaisille ihmisille. Lisä-aineettomuus kiinnostaa asiakkaitamme.

Luitko jo Ekosopin ohjeen raakapuuroon?

Charlotta Hietanen

Linkit:

https://www.facebook.com/Ekosoppi/

http://www.ekosoppi.com/

Kurssit ja luennot: http://www.ekosoppi.com/kurssitkurser

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *