Yleinen

Fitarmy – Personal-trainerit messuja järjestämässä

Fitarmyn Aleksi (vasemmalla) ja Janne (oikealla) kertoivat, miten oma yritystoiminta alkoi ja millaista messujen järjestäminen on ollut. Kysyimme myös pojilta millainen on hyvä personal trainer.

Ketä?

Kaksi nuorta Vaasalaista personaltraineriä: Janne Haukilahti ja Aleksi Muhonen

Pojat ovat tunteneet lapsesta asti ja ovat nyt molemmat personaltrainereitä ja perustaneet omat toiminimet. Yhdessä he tekevät töitä nimellä Fitarmy. Messujenjärjestämisessä on paljon tekemistä ja kiirettä on poikien elämässä muutenkin. Oman alkaneen yritystoiminnan kehittämisen lisäksi Janne tekee myös urheiluhierojan töitä ja Aleksi suorittaa opintojensa viimeisiä vaiheita Tampereen Fittfarmilla. Lisäksi molemmilla on päivätyöt. ”Treenaamassakin pitää ehtiä käydä’’ Aleksi lisää nauraen.

Janne ja Aleksi toimivat Wellnes Motion Centerissä personaltrainereinä ja heillä on sopimus sinne. ”Tuomme sinne asiakkaitamme treenaamaan.”

Miten alkoi?

Ajatus lähti yhteisistä kiinnostuksen kohteista. ’’Me ollaan puhuttu tästä jo tosi kauan, aluksi oikeestaan läpällä heitettiin että perustetaan yritys, kun molemmat alkoi harrastaa salia ja muuta sellaista’’ Janne kertoo idean syntymisestä. ”Yrittäminen on vaan alkaa tekemään ja jo ihan maalaisjärjellä pääsee aika pitkälle muun muassa markkinoinnissa.” Aleksi kertoo yrittäjäksi ryhtymisestä.

Facebookista löytyy poikien tarjoamat palvelut ja yleiset tiedot.

”Tuntuu että ihmisillä on suuri kynnys lähestyä personaltraneriä. Siksi haluamme olla messuilla ja tapahtumissa mukana, että voimme tavata ihmisiä kasvotusten, niin että kiinnostuneiden on helppo lähestyä ja tulla tutustumaan.”

Millainen on hyvä personaltrainer?

Hyvä pt saa aikaan luottamuksen asiakkaan kanssa, on ammattitaitoinen ja tietää mitä tekee. Tekniikka puoli on todella tärkeä, sillä vääränlaisella tekniikalla voi saada vahinkoa aikaan, pojat kertovat. Hyvä pt ei ole liian vaativa tai ankara! Pitää myös olla pilkettä silmäkulmassa ja tehdä työtä hyvällä fiiliksellä.

Janne kertoo, että on tärkeää osata treenauttaa asiakastaan oikein, asiakkaan tarpeidensa mukaan. Tavoitettavuus on tärkeää ”On läsnä koko ajan, niin että pt on tavoitettavissa ja asiakas voi saada vastauksen kysymyksiinsä”. Motivaatio tippuu ja epävarmuus kasvaa jos traineri tapaa asiakastaan vain kolmen kuukauden välein ja ei ole muuten tavoitettavissa. Silloin trainerin osaaminen ei tule hyödynnetyksi, Aleksi kertoo.

Poikien mielestä liikkuminen on kaikille olennaista. ”Kaikilla on oma tyyli liikkua, mistä saa energiaa” Aleksi kertoo. ”Tärkeää on että itse nauttii ja sen ei tarvitse olla mikään iso juttu, kunhan liikkuu ja nauttii siitä”, Janne jatkaa.

Messuilla on tarjouksia ja arvontaa!

Aleksin mielestä messujen järjestäminen on ollut todella siistiä. Janne tarkentaa että on kiva olla mukana, kun homma pyörii sellaisten asioiden ja arvojen ympärillä mistä itse on kiinnostunut. ”Idea messuista syntyi kotona, kun luin tällaisista messuista Helsingissä ja tokaisin äidille että tällaiset pitäisi saada Vaasaan. Aloimme kattomaan onko Vaasassa sellaisia tapahtumia.” Janne kertoo idean synnystä. Jannen äiti Johanna Haukilahti on myös messujen neljän hengen ydintiimissä. ”Toivomme että saamme hyvät messut aikaiseksi ja voimme järjestää ne ensivuonna uudestaan.”

Yhteyttä Janneen ja Aleksiin voi ottaa facebookissa, sähköpostitse tai puhelimitse. Haastattelu tuokion jälkeen pojat jatkoivat perjantai-iltaa työstämällä nettisivujaan.

Charlotta Hietanen, Fiilis-tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *