Yleinen

Ekosoppi: Tuorepuuron ohje

Saimme ekosopilta ihanan tuorepuuron reseptin. Eiku kokeilemaan! Tällä eväällä jaksamme sitten Fiilis-tiimin kanssa messuilla menemään. Lisää juttua tulossa Ekosopista blogiin myöhemmin, seuraa meitä facebookissa tai instagramissa niin et missaa! Artikkelin kuva Ekosoppi-liikkeen sisältä (Vaasanpuistikko 20).

Charlotta, Fiilistiimi

Tuorepuuro 

  • Seesaminsiemeniä 1 dl
  • Auringonkukan siemeniä 1 dl
  • Pellavarouhetta 1/2 dl
  • Vettä 1,5 dl

Siemenet huuhdellaan hyvin, ja niitä liotetaan eri astioissa väljässä vedessä vähintään 6 tuntia. Pellavarouhe laitetaan turpoamaan kuppiin, jossa on yksi desilitra vettä.

Seesamin ja auringonkukansiementen liotusvesikaadetaan pois, ja siemenet huuhdellaan kertaalleen. Siemenet rikotaan sauva-, teho- tai yleissekoittimessa. Joukkoon lisätään vesi ja turvonnut pellavarouhe. Puuroon lisätään marjoja, hedelmiä tai mehua maun mukaan. Puuroon ei tule sekoittaa appelsiinimehua, mandariiinia tai muita raakana poimittuja hedelmiä tai värjättyja vesiä kuten juice-mehua. Makeuttamiseen käy teelusikallinen hunajaa.  Puuron annetaan rikastua noin kaksi tuntia, minkä jälkeen se on parhaimmillaan nautittavaksi. Tuorepuuroon voi lisätä tehosekoittimella murskattuja kurpitsansiemeniä 1 rkl jolloin siitä tulee Miesten Tuorepuuro.

Jääkaapissa puuro säilyy 2-3 vrk.

Tuorepuuro hoitaa vatsaa ja verisuonia, estää masennusta ja on erinomainen kalkkitabletin korvike.

-Puttaan Kartanon ohje-

Jaana/Ekosoppi

ekosoppi@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *