Yleinen

Ravintola Panoramasta saa messuilla ruokaisia salaatteja

Mats Sabel, Panorama: Paras grillausvinkki!

Ravintola Panorama tarjoaa messuilla kahvin lisäksi ruokaisia salaatteja

Fiilistiimi kävi juttelemassa Mats Sabelin kanssa Fiilis-messujen ruoka- ja juomatarjonnasta. Messuille on suunniteltu myös ruokaisampia vaihtoehtoja, kuten 2-3 erilaista salaattivaihtoehtoa, sämpylöitä ja täytettyjä patonkeja, perinteisien kahvin, teen ja makean vaihtoehdon lisäksi. Ehkäpä tarjolla on myös ihania smoothieita. Messuravintola on auki koko messujen ajan.

Pian istutaan taas terassilla!

muokattu_panorama

Mats Sabel Panoramassa juttelemassa fiilistiimin kanssa. Kuva Charlotta Hietanen

 

Panorama on lounasravintola Vaasan keskustassa upealla näkymällä torin yli. Lounaan saa kymmenellä eurolla ja siihen kuuluu päivän kala-, liha-, vege- ja keittovaihtoehdot. Voit halutessasi ottaa vaikka niitä kaikkia! Jälkiruokana on kahvi tai jäätelö. Mats Sabel, jonka kanssa juttelimme, on työskennellyt ravintolassa vuodesta 2006 alkaen. Panorama perustettiin kahvilaksi 70-luvulla. Nyt ruokaa saa myös Panorama Gardenissa, joka sijaitsee katutasossa. Sää ei tänään houkutellut terassille, mutta Mats kertoi: ”Siinä istuttiin vielä vähän ennen joulua ja pian saa taas istua,
kun plusastei
ta on yli kahdeksan”.

 

Grillausvinkki Panoramasta

  1. Terveellisempää: grillaa vihanneksia!

”Kaikenlaisia vihanneksia voi grillata, kunhan muistaa esikeittää jotkut vihannekset, kuten kukkakaalin.”

  1. Glaze/glaseeraus/grillauskastike

Glaze on maustettu grillikastike, jonka voi ostaa ”mutta paras tulee kun tekee itse”, Mats neuvoo. Heitä aineksia pataan ja keitä paksuksi, siirappimaiseksi kastikkeeksi. Sokeria, ke
tsuppia, mausteita, vihanneksia tai jopa jonkun verran hedelmiä voi laittaa. Käyttää voi myös esimerkiksi kanelia ja tähtianista, samoin punaviini sopii seokseen. Keitetään kunnes seos on paksuuntunut, jonka jälkeen sen voi levittää grillattaviin lihapaloihin tai vihanneksiin. Mats kertoo muskovadosokerin olevan paras makeutusvaihtoehto.

’’Vihanneksille ei saa laittaa liikaa glazea, jottei niiden oma maku peity”, Mats vinkkaa kotigrillaajille.

  1. Käytä mitä löytyy kaapista ja kokeile rohkeasti!

Kysyimme Matsilta, josko saisimme reseptin parhaaseen glaziin, mutta kokki ei käytä suoraa reseptiä. ”Teen, kokeilen, muokkaan ja maistan välillä.”

Panoraman kotisivut

_MG_5730
ylläoleva sekä artikkelin otsikkokuva: Panorama – Kuvaaja: Rodas/Alexandrescu

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *