Yleinen

Ekokampaamo Mieli: Pikameikkejä luvassa messuilla!

 

“Koirat ja vauvat tervetulleita!”

mieli_muokattu1Kun astuin sisälle kampaamoon lumituiskeesta tuli heti lämmin ja kodikas fiilis. Outi Laaksosella oli juuri tuolissaan asiakas, jolla oli pieni lapsi mukanaan ja seinillä taidetta. Seinien maalaukset ovat vaihtuva näyttely omaksi ja asiakkaiden iloksi.

Ekokampaamossa tehdään hiusten leikkauksia, kasvisärejä ja hoitoja yrtteillä, savella ja merilevällä ja myydään kotihoitotuotteina sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jotka eivät sisällä haitallisia ainesosia. Erikoisempi energialeikkaus sisältää intialaisen päähieronnan ja hiusten tasapainoittavan leikkauksen.

Outi on holistinen kampaaja. Hän pyrkii hakemaan hiukistan paras mahdollinen versio, ennemmin kuin tehdään radikaalia muutosta. “En käsittele hiuksia, vaan hoidan niitä ja hiuspohjaa ja samalla ihmistä.”

Kestävä kehitys

Kohta tulee vuositäyteen Vaasan ainoana ekokampaamona. Koko liiketoiminta on ekoeettisesti ajateltu: ei suosita kertakäyttöisyyttä vaan noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Outi ei tarvitse kasviväreillä värjätessään esimerkiksi kertakäyttöhanskoja. Niskaliinat ja raidoituksessa mahdollisesti käyttettävät laput voi pestä ja käyttää uudelleen.

Puhelin kiinni ja irti arjesta

Keskustelimme siitä, mmieli_muokattu5iten rentouttavaa on käydä kampaajalla. Kun otin kuvan kampaustuolin edessä olevalla pöydällä olevasta värityskirjasta ja värikynistä, kertoi Outi keskustelun lomassa, miten eräs asiakas oli tullut hyvin stressaantuneen oloisena hiuksiaan hoitamaan ja hetken väritettyään kasvivärijäyksen aikana rentoutunut ja alkanut voimaan paremmin.

Purkki kerrallaan!

Outin vinkki ekologisempaan hiustenhoitoon on että, aina kun jokin pullo kosmetiikkaa tai saippuaa loppuu, korvataan se uudella sertifioidulla ekotuotteella. Ekokampaamo Mielessä on myynnissä sertifioituja luonnonkosmetiikkatuotteita, mm. Less is More, Farfalla ja Unique. “Mieti yksi asia kerrallaan ekommin” Outi neuvoo.

Messuilla pikameikkejä

Outin valikoimiin on saapumassa ekologisempi meikkisarja. Messuilla voi käydä tutustumassa uuteen Boho­-meikkisarjaan ja ottaa itselleen esimerkiksi kevyen pikameikin!

Kotisivuilta voit lukea Outin allergiakokemuksesta, jonka vuoksi hän joutui melkein lopettamaan kampaajan uransa. http://ekomieli.wix.com/ekokampaamo#!about2/cql0

Katso sivulta myös Vaasan Yrittäjien Marraskuun kuukauden yrittäjä­video Outista.

mieli_muokattu3“Toivon jokaikisen löytävän oman juttunsa ekologisemmasta tavasta hoitaa itseään, niin
ulkoisesti kuin sisäisestikin. Ja Minä olen juuri sitä varten, että autan kaikin keinoin jokaista omalla polullaan! Siten me yhdessä olemme itsellemme armeliaampia, emmekä kuormita kehoamme turhaan. Ja erityisesti kunnioitamme myös ympäristöämme, sitä ainutta kotiamme missä elämme.” – Outi.

Tule tapaamaan Outia Fiilismessuille ja kuulemaan lisää!

Charlotta Hietanen, Fiilis-tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *