Yleinen

Kokonaisvaltaisen terveyden tärkeydestä: Kahvilla vyöhyketerapeutin kanssa

Tapasin kahvilla messuille vyöhyketerapiahoitojaan esittelemään tulevan Minna Saarelan. Minna opiskelee Modernia- ja psykologista vyöhyketerapiaa, ja on juuri aloittamassa yritystoimintaa. Yrityksen nimi on asettumassa muotoon: Tunnekehoterapia Lilian. Kysyin Minnalta vinkkejä lukijoillemme hyvään fiilikseen ja sain kuulla vyöhyketerapiasta ja alan opiskelusta.

Siis mikä moderni- ja psykologinen vyöhyketerapia?

Moderni psykologinen vyöhyketerapia perustuu elämänkaarihistoriaan. Elämänkaari-ikä on 0-18 vuotta. Keho on kuin elävä tietopankki siitä, mitä ihmiselle on tapahtunut 18 ensimmäisen elinvuoden aikana toistaen sen jälkeen itseään läpi elämän. Jokainen ihminen perii hänelle tyypilliset fysiologiset, emotionaaliset ja mentaaliset ominaisuudet, jotka altistavat häiriöille ja sairauksille jolloin modernit- ja psykologiset toimintatasot heijastavat eli polarisoivat toisiaan. Polariittien perusteella terapeutti voi tulkita ja analysoida asiakastaan. Luontaislääketiede on tiedettä siitä kuinka häiriintynyt keho ja ihminen aktivoidaan parantumaan itse.

Elä Ihanasti!

Kysyin Minnalta vinkkejä lukijoillemme hyvään Fiilikseen ja Minna kehotti huolehtimaan itsestään ja korosti avointa asennetta elämään. On tärkeää että ihminen on valmis itse hoitamaan itseänsä, jotta mikään hoito voisi toimia.
”Elä tämä päivä niin ihanasti kuin voit, koska huomisesta ei voi tietää” kertoo Minna Antti Pietiläisen sitaatin. ”On tärkeää iloita pienistä asioista, oppia rakastamaan ja hyväksyä ihmiset sellaisina kuin he ovat” Minna muistuttaa.

Opiskelusta Kairon Instituutissa

Luontaislääketiede ja ravintoterapia ovat osa tutkintoa ja ihminen nähdäänkin kokonaisuutena tämän terapia- muodon näkökulmasta sekä koko hoidon ajan. Jos ihmisellä on jokin sairaus, mennään lääkärin ohjeiden mukaan, Minna kertoi. ”Jokainen on yksilö ja otetaan yksilöllisesti huomioon.”
Opiskeluaika on ollut Minnalle oma prosessinsa, jonka aikana hän on oppinut itsestään paljon. Hän kertoo että hyvä tatsi on löytynyt. Kairon instituutin Antti Pietiäisen kehittämästä koulutuksesta Minnalla on käytynä reilusti yli puolet, kolme kertaa vielä jäljellä. Opiskelu on hoitunut matkustamalla Helsinkiin opiskelu- viikonloppuihin ja tekemällä paljon hoitoja kotona. Kesäkuussa 2015 opiskeluun tuli lisäksi psykologinen vyöhyketerapia. Siihen mennessä Minnalla oli hallussaan moderni vyöhyketerapiahoidot sekä vyöhykeratahierontahoidot. Minnalla on pohjalla lähihoitajantutkinto, joten hänen ei ole tarvinnut käydä lääketieteellistä puolta tässä koulussa uudelleen.
Aiemmin Minna on työskennellyt 16 vuotta lasten, nuorten sekä perheiden parissa. Minna myy myös GNLD:n lisäravinteita ja hänen hoitojensa tarkoitus on tukea kokonaisvaltaista terveyttä. Myös yrittäjän ammattitutkinto Vaasan aikuiskoulutuskeskuksessa on Minnalla pian käytynä. Esiintyminen messuilla onkin osa Minnan näyttötutkintoa.

Charlotta, Fiilis-tiimi

minna_saarela_chh

Kuvassa: Minna Saarela ja parempiin suihin kadonneet leivokset

Kuvaaja: Charlotta Hietanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *